Višňovo-tvarohový zákusek

Facebook
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

Kakaový piškot

  • 3 vejce

  • 150 g moučkového cukru

  • 125 ml řepkového oleje

  • 125 ml teplé vody

  • 150 g hladké mouky

  • 1/2 ČL prášku do pečiva

  • 20 g kakaa

Tvarohová část

  • 500 g plnotučného termizovaného tvarohu

  • 100 g moučkového cukru

  • 10 g nebo 6 plátků želatiny

  • 1 ČL vanilkové pasty/extraktu

Višňová část

Postup:

Piškot:

  • V misce utřeme žloutky s cukrem. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva, kakao, olej i vodu.
  • Vymíchejte hladké těsto.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně přimíchejte do zbytku těsta.
  • Dortovou formu vystelte pečícím papírem (pouze spodek) a nalijte piškotové těsto. Boky formy nevymazávejte.
  • Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečte 35 minut.
  • Korpus poté vyjměte a nechte ve formě zcela vychladnout. Pokud je to nutné, těsto můžete po vychladnutí zarovnat.
  • Když je korpus vychladlý, opatrně otevřete formu a po bocích dejte pečící papír tak, aby přečučel alespoň pár cm.

Tvarohová nádivka:

  • Když máte takto připravený korpus, smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkou.
  • Plátkovou želatinu nechte nabobtnat ve 4-5 PL vody cca 10 minut a poté ji dejte i s tou vodou do menšího hrnce a opatrně zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí.
  • Potom želatinu odstavte a hned přidejte 2 lžíce tvarohové směsi a dobře rozmíchejte.
  • Takto připravenou želatinu vylijte do zbytku tvarohu a dobře promíchejte. Hned vylijte na korpus, můžete i jemně pobouchat, abyste neměli ve tvarohu nějaké vzduchové bubliny a povrch uhlaďte lžící.
  • Dejte ztuhnout do chladničky alespoň na 2 hodiny.

Višňová nádivka:

  • Višňové víno a cukr dejte do menšího hrnce povařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte 150 ml vody a přiveďte k varu.
  • Ve 100 ml vody rozmíchejte pudink a přimíchejte jej k vínu. Za stálého míchání uvařte hustý pudink.
  • Ten pak odstavte, a míchejte ještě chvíli než mírně vychladne.
  • Potom do pudinku přidejte višně a lehce promíchejte.
  • Když je pudink s višněmi dobře zamíchán přeneste jej na tvarohovou nádivku a povrch uhlaďte.
    Takto připravený zákusek dejte do chladničky opět ztuhnout (můžete i přes noc) a před podáváním ho jen nakrájejte na pěkné řezy!

Za recept děkujeme LaPetit