Na přípravu budeme potřebovat:
Kakaový piškot
3 vejce
150 g moučkového cukru
125 ml řepkového oleje
125 ml teplé vody
150 g hladké mouky
1/2 ČL prášku do pečiva
20 g kakaa
Tvarohová část
500 g plnotučného termizovaného tvarohu
100 g moučkového cukru
10 g nebo 6 plátků želatiny
1 ČL vanilkové pasty/extraktu
Višňová část
250 ml Višňového vína Pereg
100g krystalového cukru
200 ml vody
1 pudink
250 g višní (peckovaných)
Postup:
Piškot:
- V misce utřeme žloutky s cukrem. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva, kakao, olej i vodu.
- Vymíchejte hladké těsto.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně přimíchejte do zbytku těsta.
- Dortovou formu vystelte pečícím papírem (pouze spodek) a nalijte piškotové těsto. Boky formy nevymazávejte.
- Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečte 35 minut.
- Korpus poté vyjměte a nechte ve formě zcela vychladnout. Pokud je to nutné, těsto můžete po vychladnutí zarovnat.
- Když je korpus vychladlý, opatrně otevřete formu a po bocích dejte pečící papír tak, aby přečučel alespoň pár cm.
Tvarohová nádivka:
- Když máte takto připravený korpus, smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkou.
- Plátkovou želatinu nechte nabobtnat ve 4-5 PL vody cca 10 minut a poté ji dejte i s tou vodou do menšího hrnce a opatrně zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí.
- Potom želatinu odstavte a hned přidejte 2 lžíce tvarohové směsi a dobře rozmíchejte.
- Takto připravenou želatinu vylijte do zbytku tvarohu a dobře promíchejte. Hned vylijte na korpus, můžete i jemně pobouchat, abyste neměli ve tvarohu nějaké vzduchové bubliny a povrch uhlaďte lžící.
- Dejte ztuhnout do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Višňová nádivka:
- Višňové víno a cukr dejte do menšího hrnce povařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte 150 ml vody a přiveďte k varu.
- Ve 100 ml vody rozmíchejte pudink a přimíchejte jej k vínu. Za stálého míchání uvařte hustý pudink.
- Ten pak odstavte, a míchejte ještě chvíli než mírně vychladne.
- Potom do pudinku přidejte višně a lehce promíchejte.
- Když je pudink s višněmi dobře zamíchán přeneste jej na tvarohovou nádivku a povrch uhlaďte.
Takto připravený zákusek dejte do chladničky opět ztuhnout (můžete i přes noc) a před podáváním ho jen nakrájejte na pěkné řezy!
Za recept děkujeme LaPetit