Cheesecake s omáčkou ze švestkového vína

Facebook
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

Cheesecake:

  • 200 g celozrnných sušenek

  • 100 g másla

  • 680 g krémového sýra

  • 300 g zakysané smetany

  • 200 g moučkového cukru

  • 1 PL vanilkového extraktu

  • 3 vejce

  • 2 žloutky
  • 3 Pl hladké mouky
  • 125 g smetany ke šlehání

Omáčka:

Postup:

  • Sušenky rozmixujte a přidejte rozpuštěné máslo. Promíchejte a rovnoměrně vtlačte na dno formy.
  • Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na přibližně 10 minut. Nechte potom mírně vychladnout.
  • Troubu pak vyhřejte na 160 stupňů.
  • V misce smíchejte sýr a zakysanou smetanu zcela do hladka. Přidejte cukr, vanilkový extrakt a vejce. Nakonec přidejte mouku a smetanu ke šlehání, a jen lehce promíchejte.
  • Vylijte na korpus a dno formy zabalte do alobalu. Ideální i do dvou vrstev.
  • Cheesecake vložte do pekáče s vyšším okrajem, dolijte horkou vodou do výšky cca poloviny cheesecaku a dejte péct.
  • Pečte přibližně 45 minut, poté cheesecake i s vodou vyjměte a nechte ještě 45 minut dojít.
  • Cheesecake nechte úplně vychladnout, ideálně přes noc v chladničce.
  • V menším hrnci smíchejte víno spolu s cukrem a skořicí a za občasného míchání nechte víno zredukovat na omáčku.
  • Na posledních 5 minut vaření přidejte na kousky nakrájené švestky aby trochu změkly a citrónovou šťávu. Potom vyjměte skořici a nechte omáčku vychladnout.
  • Vychladlý cheesecake polijte omáčkou a podávejte spolu se švestkami.

Za recept děkujeme LaPetit