Na přípravu budeme potřebovat:
- 330 g hladké mouky
- 280 g másla
- 6 PL bílého vína např. Rulandské bílé
- na obalování cca 160 g mletého cukru smíchaného s 1 vanilkovým cukrem
Postup:
- Studené máslo nakrájíme na menší kostky a ručně zpracujeme s moukou a vínem na hladké nelepivé těsto.
- Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 4 hodiny odležet v ledničce.
- Potom těsto vyválíme na výšku 4mm , vykrojíme hvězdičky a pokládáme na pečícím papírem vyložený plech.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut. Pečivo při pečení naskočí a správně je upečené tehdy, když zůstane světlé.
- Ještě teplé hvězdičky obalíme v mletém cukru s vanilkou.
- Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
Za recept děkujeme LaPetit