Vánoční křehké vínové pečivo

Facebook
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

  • 330 g hladké mouky
  • 280 g másla
  • 6 PL bílého vína např. Rulandské bílé
  • na obalování cca 160 g mletého cukru smíchaného s 1 vanilkovým cukrem

Postup:

  • Studené máslo nakrájíme na menší kostky a ručně zpracujeme  s moukou a vínem na hladké nelepivé těsto.
  • Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 4 hodiny odležet v ledničce.
  • Potom těsto vyválíme na výšku 4mm , vykrojíme hvězdičky a pokládáme na pečícím papírem vyložený plech.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut. Pečivo při pečení naskočí  a správně je upečené tehdy, když zůstane světlé.
  • Ještě teplé hvězdičky obalíme v mletém cukru s vanilkou. 
  • Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.

Za recept děkujeme LaPetit