Borůvkové brownies

Facebook
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

Brownies

  • 250 g tmavé čokolády (alespoň 54%)
  • 170 g másla
  • 50 g kakaa
  • 200 g krystalového cukru
  • 50 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL silné kávy
  • 90 g hladké mouky
  • špetka soli

Omáčka

Postup:

  • Čokoládu nakrájejte na malé kousky. 80 g čokolády rozpusťte s máslem. Přidejte kakao a dobře promíchejte.
  • Postupně přidávejte oba cukry a promíchejte. Přidejte i celá vejce a kávu a znovu dobře promíchejte.
  • Přidejte mouku a sůl, opět promíchejte a nakonec přidejte zbývající nadrobno nakrájenou čokoládu, a vše promíchejte. Těsto je tužší, ale tak to má být.
  • Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem , tak aby přesahoval okraje , brownies se tak bude lépe vytahovat.
  • Do formy nalejte těsto, povrch uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na 175 stupňů na přibližně 30 – 35 minut. Po upečení nechte brownies úplně vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formy a rozkrájejte na 9 kusů.
  • Do menšího hrnce nalijte víno a nechejte ho zredukovat na cca polovici. Potom přidejte cukr a borůvky a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Chcete-li, můžete omáčku přepasírovat nebo nechat s kousky borůvek.
  • Brownies podávejte přelitý ještě teplou omáčkou a ozdobený čerstvými borůvkami.

Za recept děkujeme LaPetit