Vepřové kotlety s hrozny a vinnou omáčkou

Facebook
Pinterest

Na 2 porcie budeme potrebovať :

  • 2  vyšší vepřové kotlety s kostí 
  • 300g  modrých hroznů 
  • sůl a pepř
  • 1 PL olivového oleje
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu

Postup:

  • Maso osušíme papírovou utěrkou, z každé strany osolíme a okořeníme.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme kotletu z obou stran.
  • Přidáme na pánev hrozny na stonku a pánev vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů, pečeme dokud maso nedosáhne teploty okolo 65 stupňů. Trvá to 10 – 15 minut podle výšky kotlety.
  • Upečené kotlety s hrozny vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve přidáme víno a necháme vařit na mírném ohni, až se výpek zredukuje na hustou omáčku. Potom přidáme vývar a opět omáčku zredukujeme. Nakonec do omáčky přidáme máslo, necháme rozpustit a můžeme podávat.
  • Ke kotletě se hodí například bramborová kaše nebo domácí hranolky.

Za recept děkujeme LaPetit